Vijesti

Komandant NATO Štaba u Sarajevu boravio u zvaničnoj posjeti Komandi brigade taktičke podrške OS BiH


Komandant NATO Štaba u Sarajevu general Eric Folkestad sa svojom zamjenikom brigadirom Olcay Denizerom i glavnim narednikom boravio zvaničnoj posjeti Komandi brigade taktičke podrške OS BiH na lokaciji kasarne „Rajlovac”.

Dana, 26. februara 2021. godine na lokaciji kasarne „Rajlovac” u Rajlovcu, upriličena je prva i zvanična posjeta Komandi brigade taktičke podrške OS BiH, od strane komadanta NATO Štaba u Sarajevu generala Eric Folkestad. Generala NATO-a dočekao je komadant brTP, brigadir Mirzet Lubenović, sa glavnim narednikom brigade TP.

Formalni dio posjete započeo je u prostorijama kabineta komadanta brTP, brigadira Mirzeta Lubenovića, koji je izrazio dobrodošlicu gostima izražavajući značaj ove posjete brigadi taktičke podrške OS BiH.

Bitno je napomenuti da je general Eric Folkestad stigao u prvu zvaničnu posjetu, obzirom da početkom ove godine došao na ovu dužnost. Nakon informativnog brifinga, koji je prezentovao komandant brigade, brigadir Mirzet Lubenović, general Eric Folkestad je izrazio svoje zadovoljstvo i zahvalnost komandantu brigade, brigadiru Mirzetu Lubenoviću za kako je rekao; “Odličan, profesionalno i sadržajno prezentovan informativni brifing”.

Na kraju posjete general Eric Folkestad istako je zadovoljstvo izvršenim zadacima humanitarnog deminiranja, inžinjerijskim radovima u podršci lokalnim zajednicama, provedenom dezinfekcijom javnih objekata i prostora u gradovima širom BiH u zajedničkoj borbi protiv pandemije COVID, kao i na uspješno realizovanim zadacima obuke i vježbi u protekloj godini.   Naglasio je spremnost da pruži pomoć za budući napredak brigade TP OS BiH, u izvršavanju redovnih zadataka obuke, kao i zadataka pomoći civilima BiH, kroz humanitarno deminiranje, inžinjerijske intervencije i angažovanje jedinice na dezinfekciji civilnih objekata, uz ponovnu zahvalu komandantu brigade TP OS BiH, brigadiru Mirzetu Lubenoviću na gostoprimstvu kao i buduću saradnji u ovoj godini. Na kraju su razmjenjeni prigodni pokloni.

2 FOTO GALERIJA