Vijesti

Pripadnici Brigade taktičke podrške OS BiH zajedno sa pripadnicima specijalnih snaga Vojske SAD izvršili bojevo gađanje iz pješadijskog naoružanja na poligonu Glamoč


Dana 13.10.2021. godine, na poligonu OS BiH Glamoč, pripadnici brTP OS BiH, uspješno su realizovali aktivnosti obuke i izvršili bojevo gađanje sa sistemima naoružanja koje koriste specijalne snage Zelenih beretki Vojske SAD.

Bila je to zajednička aktivnost OS BiH i Vojske SAD, koju su pripadnici OS BiH iskoristili za razmjenu iskustava sa kolegama iz SAD, te su imali priliku da se upoznaju sa naoružanjem koje je trenutno na upotrebi u specijalnim jedinicama SAD, a radi se o slijedećem naoružanju: mitraljez 7.62 mm M240B, teški mitraljez 12,7 mm M2 BROWING, bacač granata 40 mm MK-47 Grenade.

Pripadnici brTP OS BiH imali su priliku da razmjene pozitivna iskustva sa američkim kolegama, da se upoznaju sa karakteristikama naprijed navedenog naoružanja i uz asistenciju kolega iz SAD, uspješno izvrše bojevo gađanje iz mitraljeza 7.62 mm M240B i teškog mitraljeza 12,7 mm M2 BROWING.

Ova zajednička aktivnost pripadnika OS BiH i Vojske SAD protekla je  u pozitivnoj atmosferi, međusobnoj razmjeni iskustava i upoznavanja. Pripadnici OS BiH pokazali su visok stepen profesionalizma, obučenosti i kompatibilnosti , te je ova aktivnost protekla u skladu sa postavljenim ciljevima obuke na zadovoljstvo svih učesnika.

5 FOTO GALERIJA