Vijesti

Vježba: „Pružanje pomoći civilnim vlastima u gašenju požara“


U organizaciji Inžinjerijskog bataljona, Brigade taktičke podrške, na lokaciji kasarne „Zdravko Čelar“ u Derventi dana (27.04.2022.god.), izvedena je vježba na temu „Pružanje pomoći civilnim vlastima u gašenju požara“.

Uz pripadnike inžinjerijskog bataljona u pripremi i realizaciji vježbe aktivno su bili uključeni i pripadnici profesionalne vatrogasno-spasilačke jedinice grada Dervente.

Tokom izvođenja ove vježbe prikazana je sposobnost Protivpožarnog voda sastavljenog od pripadnika inžinjerijskog bataljona da u saradnji sa profesionalnom vatrogasno-spasilačkom jedinicom grada Dervente, izvrši svoju zakonsku misiju i pruži pomoć civilnim organima u slučaju katastrofa-požara. Na kraju vježbe prisutnima su se obratili komandant inžinjerijskog bataljona major Vladimir Bojić i komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice gospodin Slaven Pijetlović.

Komandant major Vladimir Bojić u svom obraćanju je rekao da je zadovoljan svim viđenim, posebno prikazanom saradnjom pripadnika OS BiH i Vatrogasne jedinice grada Dervente, te poručio da su pripadnici inžinjerijskog bataljon OS BiH, kao i do sada, uvjek spremni da pruže pomoć građanima u bilo kojim prirodnim katastrofama.

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice Slaven Pijetlović izrazio je svoje zdovoljstvo dosadašnjom uspješnom saradnjom lokalne vatrogasne jedinice sa pripadnicima  OS BiH sa lokacije Derventa, pogotovo u najtežim trenutcima prirodnih nepogoda, te izrazio nadu da će se tako dobra saradnja nastaviti i u narednom periodu, uz želju da se češće viđamo na ovakvim vježbama, nego u pravim situacijama.

9 FOTO GALERIJA