Vijesti

Posjeta Deminerskom radilištu “MSP Gornji Božinci” općina Derventa


Dana 10.05.2022. godine, zamjenik Ministra odbrane BiH Mirko Okolić, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse generalmajor Gojko Knežević, komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić i komandant Brigade taktičke podrške brigadir Jasmin Čajić posjetili su deminersko radilište “MSP Gornji Božinci” u općini Derventa.

Nakon predaje raporta gospodinu Okoliću, komandant Deminerskog bataljona pukovnik Ćazim Mahmić kroz informativni brifing izložio je mjesto, ulogu i rezultate u provođenju PMA OS BiH u Bosni i Hercegovini. Istaknuti su rezultati deminerskih aktivnosti u period od 2006 – 2021. godine, te je prezentovan i Godišnji plan deminiranja za 2022. godinu.

Uz podršku izvršnog oficira u deminerskom bataljonu majora Drage Bukše i komandira 3. deminerske čete kapetana Dragoslava Krčmara, prezentovani su oprema, sredstva za deminiranje, rad POEK-a i procedure rada u radnim stazama.

Nakon prezentacije, zamjenik Ministra odbrane BiH, zamjenik načelnika Zajedničkog štaba za resurse generalmajor Gojko Knežević, komandant operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić i komandant brigade taktičke podrške brigadir Jasmin Čajić, poštivajući procedure propisane Standardno operativnim procedurama za humanitarno deminiranje u OS BiH i Zakonom o deminiranju u BiH obišli su operativni dio radilišta i lično se upoznali sa aktivnostima deminera u radnim stazama.

5 FOTO GALERIJA