Vijesti

Realizacija ,,Osnovnog kursa za razvoj vođa” u kasarni ,,Rajlovac” u Rajlovcu.


Dana 10.05.2022. godine, Načelnik štaba brTP OS BiH, pukovnik Jasenko Jovanović, svečano je otvorio Osnovni kurs za razvoj vođa.

U Brigadi taktičke podrške OS BiH, realizuje se svake godine Osnovni kurs za razvoj vođa u skladu sa Smjernicama OK OS BiH i Komande brTP. Pripadnici OS BiH imaju priliku da se obučavaju i osposobe za izvršenje dužnosti vođe tima. Obuka će se realizovati u kasarni “Rajlovac” u Rajlovcu u vremenskom periodu od 10.05. do 06.06.2022. godine. Obuka je organizovana i koordinirana. Realizaciju obuke i testiranja vrše predavači i instruktori brTP OS BiH. U toku obuke svi polaznici će pored teorijske nastave proći i praktičnu obuku iz osnova vojnog vođenja, kao i održavanja, a najznačajnije kondiciono marševanje i situacijsku terensku vježbu ,,STX”.

Svi polaznici kursa prođu nekoliko vrsta testova i testiranja koju sprovedu instruktori i izvođači nastave. Završno testiranje izvršit će pripadnici KOiD-a i brTP OS BiH. Polaznici kursa koji učestvju u obuci, uspješno savladaju obuku i polože sve testove stiču i preduslov da se prijave na interni konkurs za podoficire u OS BiH.

Na današnjem svečanom otvaranju Osnovnog kursa razvoja vođa prisustvovali su pukovnik Jasenko Jovanović, te pripadnici komande brTP i polaznici kursa. Načelnik štaba brTP OS BiH, pukovnik Jasenko Jovanović je svim polaznicima kursa zaželio uspješan rad, da se uspješno realizuju svi planirani sadržaji obuke, uz poštivanje propisanih mjera COVID. Na kraju je naglašena važnost daljnjeg usavršavanja svih pripadnika u OS BiH

2 FOTO GALERIJA