Vijesti

Izvođenje inžinjerskih radova na lokaciji Rajlovac


U vremenskom periodu od 11.04. do 20.05.2022. godine, pripadnici inžinjerijskog bataljona su upotrebom ljudskih i materijalnih resursa izvršili uklanjanje dijelova objekta O-2 i uređenje platoa na lokaciji istog.

Vinu dijelova objekta koji su se uklanjali činila je čelična konstrukcija objekta, koja je zbog svoje težine i dimenzija predstavljala izazov prilikom utovara, transporta i istovara. Pored uklanjanja ove konstrukcije, vršen je i ručni utovar lima, transport i njegov ručni istovar, ako i mašinski i ručni utovar šute objekta i transport na deponiju.

Svoju ispom pripadnicima inžinjerijskog bataljona pružilo je i dio jedinica stacioniranih na lokaciji Rajlovac“, pa je tako deminerski bataljon angažovao 10 pripadnika za manipulativne radove, 8.bataljon logističke podrške je dodjelio jedno sanitetsko vozilo sa vozačem i medicinskim tehničarem, glavna logistak baza pružila je ispomoć u tri vozača, a bataljon vojne policije je dodjelio jednog vojnog policajca za osiguranje lokacije izvođenja radova.

Početku radova prisustvovali su i generali OS BiH, general Radovan Ilić i general Mirsad Ahmić. Svakodnevno napredak radova su pratili i komandant brTP brigadir dr. Jasmin Čajić kao i predstavnici komande Brigade taktičke podrške. Po izvršenom uklanjanju dijelova objekta O-2, pripadnici inžinjerijskog bataljona izvršili su nasipanje i uređenje platoa posipnim materijalom, te je isti sada spreman za izgradnju novog objekta. Završetkom ovih inžinjerijskih radova, lokacija Rajlovac“ je riješila jedan svoj višegodišnji građevinski problem i stvoreni su preduslovi za realizaciju budućeg infrastrukturnog projekta na istom mjestu.

8 FOTO GALERIJA