Vijesti

Posjeta VD komandanta brigade, brigadira Jasmina Čajića, Oklopnom bataljonu


Dana 14.06.2022.godine na lokaciji kasarne i aerodroma „Dubrave“ Živinice, komandu i jedinice oklopnog bataljona posjetio je VD komandanta brigade, brigadir Jasmin Čajić.

Nakon prihvata komandanta brigade, koga je dočekao komandant oklopnog bataljona, major Miralem Čanić, realizovan je informativni brifing. Na brifingu komandant brigade, brigadir Čajić, je upoznat sa stanjem u bataljonu i važnim aktivnostima na kojima je oklopni bataljon bio angažovan u proteklom kvartalu. Osim ovoga iznesene  su  i težišne aktivnosti i zadaci koje oklopni bataljon očekuju u narednom periodu.

Nakon realizacije informativnog brifinga komandant brigade je obišao jedinice iz sastava okb-a. U sklopu obilaska LPO, brigadir Čajić se upoznao sa stanjem na poligonu za obuku i mjestima razmještaja tehnike bataljona te sagledao stanje sredstava na kojima bataljon radi i izvodi obuku.

Posebno interesovanje , komandant brigade je imao za pripremu 1.TČ oklopnog bataljona za drugostepeno ocjenjivanje i bojevo gadanje iz tenka M60A3, koje će se realizovati u narednom periodu. Brigadir Jasmin Čajić je naglasio da se u toku pripreme i realizacije obuke moraju preduzeti sve aktivnosti i mjere u cilju ztite personala i tehnike kao i poštovati sve mjere koje su do sada definisane naređenjima predpostavljene komande.

5 FOTO GALERIJA