Vijesti

Evropsko prvenstvo u WAKO kickboxingu


U vremenskom periodu od 11.11. do 20.11.2022. godine u sastavu reprezentacije Bosne i Hercegovine u Olimpijskom WAKO kickboxingu učešće je uzeo i pripadnik Vojnog orkestra OSBiH/bVP/brTP poručnik Edin Vučelj. Na Evropskom prvenstvu u Republici Turskoj, zauzelo je učešće 39 zemalja i 852 takmičara.

Poručnik Edin Vučelj je reprezentaciju predstavljao u disciplini KL –89kg te je u konkurenciji od 9 zemalja (Turska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Češka, MaĎarska, Ukrajina, Poljska, Španija, Italija ) osvojio BRONZANU MEDALJU“. U kvalifikacionom dijelu takmičenja poručnik Vučelj je bio bolji od predstavnika Italije, dok je u tijesnoj polufinalnoj borbi zaustavljen protiv predstavnika Španije.

Pored uspješnog predstavljanja Reprezentacije BiH, na ovaj način poručnik Vučelj je časno predstavio i Oružane snage Bosne i Hercegovine. Poručnik Edin Vučelj je na Evropsko prvenstvo u WAKO kickboxingu otputovao sa već bogatom sportskom karijerom uz prethodno osvojeno 3 mjesto na Evropskom prvenstvu u Sloveniji i osvojenih 6 svjetskih kupova širom Evrope, te osvojeno 1 mjesto na Svjetskom prvenstvu 2016.godine u istom gradu u R. Turskoj. Poručnik Edin Vučelj je trenutno rangiran meĎu top 5 najboljih boraca u svojoj kategoriji.

Pored aktivnog bavljenja sportom, uspješan je starješina i na sasvim profesionalan nin predstavlja svoju jedinicu, a samim tim i Orane snage Bosne i Hercegovine. Poručnik Vučelj je pozitivan primjer za sve pripadnike OS BiH, kako treba da se bore za lični uspjeh i na koji nin treba da predstavljaju Oružane snage BiH i svoju državu. Poručnik Vučelj zasluje sve čestitke pohvale, kako u sportskim zaslugama, tako u svojoj profesionalnoj karijeri i izvršavanju dodijeljenih zadataka.

3 FOTO GALERIJA