Vijesti

Memorijalni malonogometni turnir “Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“ i turnir u futsalu povodom 1.decembra Dana OS BiH


Povodom obilježavanja 8. godišnjice od tragično preminulih pripadnika Bataljona vojne policije Brigade taktičke podrške OS BiH, kaplara Nedeljka Radića i vojnika I klase Armina Salkića, brTP je organizovala već tradicionalni memorijalni malonogometni turnir “Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića” i turnir u futsalu povodom 1.decembra Dana OS BiH u hotelu “Hills” na Ilidži.

Porodicama preminulih pripadnika brTP i učesnicima turnira obratili su se brigadir Kemal Suljević ispred ZŠ OS BiH i VD komandanta brTP brigadir dr. Jasmin Čajić. Brigadir Suljević je u uvodnom obraćanju pozdravio sve prisutne i zahvalio se na dolasku svim učesnicima turnira, a posebno Asocijaciji VDP akreditovanih u BiH i ženskom FK Respect. Nakon brigadira Suljevića, prisutnim se obratio VD komandanta brTP brigadir Čajić rekavši da ovaj memorijalni turnir održavamo da sačuvamo od zaborava naša dva časna i profesionalna pripadnika OS BiH, te da na kraju rezultat nije važan. Poželio je mnogo sreće svim učesnicima i memorijalni turnir je otpočeo udarcem sa centra kojeg je izvela Anastasija Radić, kćerka pokojnog Nedeljka Radića. 

Na memorijalnom turniru su učestvovale ekipe brTP OS BiH, Bataljona vojne policije OS BiH i ekipa lokalne zajednice opštine Vitez. Ekipa MO i ZŠ OS BiH i ekipa Vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini, ženska fudbalska reprezentacija OS BiH i ženski FK Respect su odigrali revijalne utakmice. Po završetku sportskog dijela memorijalnog malonogometnog turnira, prvo mjesto je zauzela ekipa Opštine Vitez, drugo mjesto ekipa Brigade taktičke podrške OS BiH i treće mjesto Bataljon vojne policije.Povodom 1. decembra Dana OS BiH, na turniru u futsalu pored ekipe OS BiH, učestvovale su ekipe sigurnosnih agencija u BiH, DKPT, SPJ FUP, SUP FUP, MUP KS i Policijska akademija FMUP. Prvo mjesto je zauzela ekipa OS BiH, drugo mjesto Policijska akademija FMUP, a treće mjesto SPJ FUP. Brigadir Suljević je menadžmentu hotela Hills uručio zahvalnicu, a učesnicima turnira pehare i diplome i još jednom se zahvalio svim gostima na dolasku.

14 FOTO GALERIJA