Vijesti

Stručno-specijalistička obuka novoprimljenih vojnika u Inžinjerijskom bataljonu/brTP


Na lokaciji kasarne „Zdrvko Čelar“ u Derventi, dana 09.02.2024. svečano je završena Stručno-specijalistička obuka za šesnaest pripadnika XXX klase novoprimljenih vojnika u Inžinjerijski bataljon.

Obuka se izvodila na osnovu Plana stručno-specijalističke obuke i trajala je četiri sedmice, od 15.01.2024. godine do 09.02.2024. godine. Tokom ove obuke mladi vojnici su se upoznali sa najbitnijim temama vezanim za život i rad u Inžinjerijskom bataljonu, te stekli prva znanja i vještine po svojim vojno-evidencijskim sposobnostima za rod Inžinjerija.

Na ceremoniji povodom završetka ove obuke, izvršni oficir Inžinjerijskog bataljona, major Samir Ćatić, poručio je novim vojnicima inžinjerijskog bataljona da završetkom ove obuke ne završava i njihovo dalje učenje, te da nastavak svog daljeg stručno-specijalističkog usavršavanja nastave kroz svakodnevni rad u svojim matičnim jedinicama nivoa vod/četa.

Također im je poručio da kroz lično zalaganje i profesionalizam doprinesu da i u budućnosti Inžinjerijski bataljon uspješno odgovori na sve zadatke i izazove. Glavni podoficir bataljona je najboljim polaznicima na obuci uručio prigodne poklone.

5 FOTO GALERIJA