Vijesti

Dobrovoljno darivanje krvi u kasarni “Zdravko Čelar”


U kasarni „Zdravko Čelar“ Derventa, u četvrtak 11.04.2019. god, je organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi. U ovoj aktivnosti, sa inžinjerijskim bataljonom je sarađivao i Crveni krst Derventa.

Ova je akcija sprovedena na nivou općine Derventa tako da je pored pripadnika inž. bat. u akciji učestvovao i veliki broj civilnih lica. Ovakve akcije su u ovo doba godine izuzetno propraćene jer na kraju današnje broj od 163 davaoca krvi dovoljno govori o tome. Od toga, naših pripadnika bilo je 42. Prikupljanje krvi je izvršila Transfuziološka služba opće bolnice „Sveti Luka“ iz Doboja koji su izrazili zadovoljstvo ovom akcijom. Sekretar Crvenog krsta Derventa, g-din Rade Kujundžić je rekao da je akcija organizovana od strane ove institucije u saradnji sa inž. bataljonom OS BiH ali i da bez ove jedinice akcije ne bi bila uspješna u potpunosti. „Veoma je značajan doprinos koji daje inž.bat./OS BiH jer bi bez njih ovu akciju bilo mnogo teže realizovati. Posebno zavređuje današnja organizacija zbog čega se zaista veliko zahvaljujem ovoj jedinici i nadam se i daljnjoj uspješnoj saradnji na ovom planu. Prostorije koje osigurava inž. bataljon su besprijekorno pripremljene i predstavljaju jedan od osnovnih preduslova za uspješno održavanje akcije, što je po broju davalaca na današnji dan to sigurno i bila.“

Veoma je bitna činjenica da naši pripadnici prepoznaju važnost ove akcije i da su uvijek spremni da na bilo koji način daju svoj doprinos stanovništvu lokalne zajednice.

2 FOTO GALERIJA