Vijesti

Posjeta predstavnika Europske unije (EU), kompanija “Valon GMBH” i kompanije “Shot”


Dana 13.07.2022.godine na lokaciji kasarne “Rajlovac” boravila je u radnoj posjeti delegacija predstavnika Europske Unije, kompanija Vallon GmbH i kompanije Soft.

Prilikom radne posjete izvršeno je i potpisivanje certifikata o prihvatanju doniranih sredstava između predstavnice Europske Unije gospođe Verhaeghe Margaux, gospodin Daniel Herrlinger i komandanta Deminerskog bataljona pukovnika Ćazima Mahmića ispred OS BiH.

U kratkom obraćanju gospođe Verhaeghe Margaux se zahvalila u ime EU na saradnji te je istakla da će ova donacija doprinjeti projektu BiH bez mina. Komandant Deminerskog bataljona pukovnik Mahmić je posebno naglasio vnost donacije koja će doprinjeti sigurnosti deminera prilikom realizacije redovnih zadataka u procesu protivminskih akcija. Brigadir Zenunović se zahvalio ispred OK OS BiH na doniranim sredstvima.

Predstavnik kompanije „Shot je kao zvanični zastupnik kompanije Valon za područje BiH rekao da ta kompanija stoji na raspolaganju OS BiH po pitanjima servisiranja i tehničke pomoći. Posjeta je također planirana i u svrhu inspekcije doniranih 150 komada detektora sa pripadajućom opremom (funkcionalni test 10-20% detektora po izboru OS BiH), trening i obuka za 6-10 pripadnika OS BiH ista je izvršena i podjeljeni su certifikati pripadnicima Deminerskog bataljona.

5 FOTO GALERIJA