Vijesti

Asocijacija vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH posjetila Vojnoobavještajni bataljon


Asocijacija vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u Bosni i Hercegovini je 06.09.2022. godine boravila na lokaciji kasarne „Rajlovac“ OS BiH i tom prilikom posjetila Vojno-obavještajni bataljon/brTP.

Ova posjeta je realizovana u skladu sa godišnjim Planom saradnje Ministarstva odbrane BiH, Oružanih snaga BiH i Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika  akreditovanih u BiH sa ciljem upoznavanja sa stanjem i aktivnostima u Vojno-obavještajnom bataljonu.

Domaćini posjete bili su komandant Brigade taktičke podrške, brigadir dr. Jasmin Čajić i komandant Vojno-obavještajnog bataljona, pukovnik Saša Perić. U uvodnom dijelu posjete prisutnim vojno-diplomatskim predstavnicima se najprije obratio brigadir Čajić, koji je okupljenima poželio toplu dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog posjete Vojno-obavještajnom bataljonu, a ujedno i Brigadi taktičke podrške, te ukratko prezentovao jedinice koje se nalaze u sastavu brigade i dao kratak osvrt i na samu lokaciju „Rajlovac“ OS BiH. Doajen Asocijacije vojno-diplomatskih predstavnika u BiH, brigadir Robertino – Kristian Ciobanu se u svom obraćanju zahvalio domaćinima na dobrodošlici i gostoprimstvu, te pojedinačno predstavio članove asocijacije.

Prisutne članove delegacije su činili vojno-diplomatski predstavnici Austrije, Bugarske, Kine, Češke, Francuske, Indonezije, Mađarske, Poljske, Rumunije, Srbije, Slovenije i Sjedinjenih Američkih Država. Komandant Vojno-obavještajnog bataljona, pukovnik Saša Perić je posjetiocima održao informativni brifing i tom prilikom je prezentovao misiju, organizaciju i neke od tekućih aktivnosti bataljona uključujući i planove za dalji razvoj u narednom periodu. U sklopu predstavljanja bataljona gosti su imali priliku da prisustvuju prezentaciji aktivnosti Voda za dubinsko osmatranje. Pred kraj posjete sa predstavnicima Asocijacije su razmjenjeni i prigodni pokloni i realizovano je zajedničko fotografisanje.

5 FOTO GALERIJA