Vijesti

Svečanim postrojavanjem u kasarni OS BiH „Rajlovac“ obilježen Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Svečanim postrojavanjem komandi i jedinica, koje su locirane u kasarni „Rajlovac“ OS BiH, 28. novembra 2022. godine, obilježen je Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Nakon predaje raporta od strane načelnika štaba brTP pukovnika Teodora Janjića i intoniranja državne himne Bosne i Hercegovine, prigodnim govorom obratio se VD komandanta Brigade taktičke podrške, ujedno komandant lokacije OS BiH „Rajlovac“, brigadir dr. Jasmin Čajić. Na samom početku obraćanja brigadir Čajić, je prisutnima čestitao Dan Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, a zatim se u svom govoru osvrnuo na najznačajnije aktivnosti, dostignuća i rezultate Brigade taktičke podrške, ali i drugih jedinica sa lokacije kasarne Rajlovac.

U nastavku svog obraćanja brigadir Čajić je, između ostalog rekao: „ Za proteklih 17 godina OS BIH su pokazale, a i dokazale kako je timskim radom moguće postići veoma dobre rezultate fokusirajući se na realizaciju misije i zadataka OS BiH. Vi i vaša predanost, profesionalizam, vaša ustrajnost, vaš entuzijazam su kamen temeljac svega spomenutog i svega što su uradile OS BiH u proteklih 17 godina. Našu kasarnu, komande i jedinice u njoj, posjetili su pored zvaničnika naše zemlje, članova Predsjedništva i Ministra odbrane BiH, i najviše vojne delegacije, zvaničnici evropskih zemalja, vojno diplomatski predstavnici i drugi međunarodni faktori koji rade na jačanju odbrambenih struktura BiH“. Takođe, brigadir Čajić je spomenuo da je jedan od važnijih događaja bila vježba „Kombinovani napor“ OS BiH 2022 koja je uspješno realizovana na poligonu „Manjača“. Govoreći o godini ispred nas, brigadir Čajić je istakao da ona ne donosi relaksaciju, jer se sljedeće godine OS BiH suočavaju sa velikim izazovima, među kojima je najveći odliv personala iz sistema OS BiH.

Na kraju svečanosti pročitana su Naređenja o pohvalama i nagradama sa nivoa MO BiH, Načelnika ZŠ OS BiH te komandanata OK OS BiH. Nakon svečane ceremonije, upriličen je prijem i druženje uz prigodan koktel u restoranu kasarne.

9 FOTO GALERIJA