Vijesti

Posjeta 2. helikopterskom skvadronu od strane osnovne škole „Osman Nuri Hadžić“


Djeca iz osnovne škole „Osman Nuri Hadžić“ u Sarajevu, u pratnji svojih nastavnica, u srijedu 12.04.2017.godine posjetili su 2. helikopterski skvadron Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane.

Prilikom ove posjete osnovci su imali priliku da razgledaju cijeli kompleks kasarne “Rajlovac” u kojoj je smješten 2. helikopterski skvadron, i u okviru koje se, pored zgrade komande skvadrona, nalaze i hangari za smještaj helikoptera kao i sami helikopteri. Pripadnici skvadrona proveli su djecu kroz cijeli prostor i lokacije na kojima se nalaze helikopteri kao i smještajne kapacitete Bataljona za letačku podršku, gdje su djeca imala priliku vidjeti kako se obavlja tehnički pregled, kontrola i vrši servisiranje helikoptera.

Cilj ove posjete je da se djeca upoznaju s osnovnim dužnostima i zadacima pripadnika Oružanih snaga BiH, te da prepoznaju koliko je njihov rad bitan za sigurnost njih samih.

Nakon jednog sata, kojeg su proveli u igri i druženju, djeca nisu krila svoju radost ovom posjetom, prilikom koje su imali priliku vidjeti pripadnike 2. Helikopterskog skvadrona u toku njihove redovne obuke, slikati se u i pored helikoptera kao i naučiti nove stvari o Oružanim snagama BiH koje do tada nisu znali. Inače, ova posjeta je nastavak započete saradnje između osnovnih škola i Oružanih snaga BiH, koja će, kako je prilikom današnjeg druženja rečeno, biti nastavljena i u narednom periodu.

6 FOTO GALERIJA