Vijesti

Komandant EUFOR-a posjetio OK OS BiH


Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Dragan Vuković primio je, 14.06.2017. godine, u radnu posjetu komandanta EUFOR-a u BiH generalmajora Anton Waldnera sa saradnicima. Sastanku su prisustvovali brigadni general Mirsad Ahmić, brigadir Werner Reismann, pukovnik Marina Jasak, pukovnik Siniša Anteljević i glavni narednik EUFOR-a Lajos Soos.

Tokom susreta general Vuković je upoznao generala Waldnera s misijom, organizacijsko-formacijskom strukturom i trenutnim aktivnostima komande i jedinica OK OS BiH. General Vuković je naglasio učešće OS BiH u različitim aktivnostima u podršci civilnim vlastima i procesu deminiranja teritorije BiH. Razgovarano je i o trenutnim izazovima s kojima se susreće OK OS BiH u vršenju misija u BiH i misija podrške miru van granica BiH.

General Waldner je posebno bio zainteresovan za proces obuke jedinica OK OS BiH i doprinos EUFOR-a u razvoju kapaciteta OS BiH.

Sagovornici su se obostrano složili da se dosadašnja saradnja OS BiH i EUFOR-a u narednom periodu podigne na viši nivo, kada je u pitanju unapređenje zajedničke obuke jedinica OS BiH i EUFOR-a.

5 FOTO GALERIJA