Vijesti

Posjeta delegacije Vojske Slovenije


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić 18.12.2018. godine primio je u posjetu delegaciju Vojske Slovenije na čelu sa brigadnim generalom Milanom Žurmanom, načelnikom Štaba Komande snaga Vojske Slovenije. U sastavu delegacije su bili vojno-diplomatski predstavnik Republike Slovenije brigadir Žarko Henigman, major Stanič, major Urbanc i zastavnik Ropret. Sastanku su prisustvovali brigadir Dario Pajić i pukovnik Siniša Antelјević.

Tokom susreta sagovornici su konstatovali odličnu saradnju OS BiH i Vojske Slovenije naročito na polјu obuke jedinica. Težište razgovora je bila bilateralna saradnja tokom slјedeće dvije godine sa fokusom na inžinjerijsku obuku i razvoju iste u narednom periodu.

Prema riječima komandanta OK OS BiH generalmajora Radovana Ilića, jedan od bitnih cilјeva saradnje je da inžinjerijske jedinice OS BiH održe i unaprijede dostignuti stepen obučenosti.

Na kraju susreta brigadni general Žurman je iskazao zadovolјstvo prijemom u OK OS BiH i izrazio nadu da će bilateralna saradnja OS BiH i Vojske Slovenije biti još bolјa i kvalitetnija.

3 FOTO GALERIJA