Vijesti

Operativnu komandu OS BiH posjetio zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić primio je u Kampu Butmir 22.03.2021. godine u posjetu zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadira Olcay Denizera. Prijemu je prisustvovao i lični pomoćnik komandanta OK OS BiH pukovnik Vladimir Vujović.

Cilј posjete Operativnoj komandi OS BiH, od strane zamjenika komandanta NATO štaba, je upoznavanje sa komandantom OK OS BiH te zadacima i obavezama koje OK OS BiH planira realizovati u narednom periodu.

Komandant OK OS BiH general Ilić je brigadiru Denizeru prezentovao informacije o realizovanoj i planiranoj obuci u 2021. godini, konceptu razvoja operativnih sposobnosti, trenutnom  učešću OS BiH u operacijama podrške miru kao i izazovima sa kojima se OK OS BiH susreće u realizaciji zadataka sa osvrtom na aktuelnu epidemiološku situaciju prouzrokovanu pandemijom koronavirusa COVID-19.

Zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadir Denizer se zahvalio generalu Iliću na prijemu i pruženim informacijama, te iskazao namjeru za obilaskom dijela jedinica OK OS BiH ranga batalјon. Takođe, izrazio je očekivanja za dobrom saradnjom u predstojećem periodu, a ponudio je podršku i pomoć jedinicama angažovanim na humanitarnom deminiranju, od strane Oružanih snaga Republike Turske.

U toku susreta vođeni su razgovori o aktivnostima komandi i jedinica OK OS BiH i o dosadašnjoj saradnji sa NATO štabom u Sarajevu. Komandant Operativne komande OS BiH i zamjenik komandanta NATO štaba u Sarajevu su izrazili zadovolјstvo ostvarenim nivoom saradnje i nastavkom iste u narednom periodu.

2 FOTO GALERIJA