Vijesti

Operativnu komandu OS BiH posjetio predstavnik Ministarstva odbrane Ujedinjene Kralјevine Velike Britanije i Sjeverne Irske za zapadni Balkan


Kamp Butmir, ponedelјak 13.09.2021. – Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Mirzet Lubenović primio je u posjetu brigadnog generala John Borowna predstavnika Ministarstva odbrane Ujedinjene Kralјevine Velike Britanije i Sjeverne Irske za zapadni Balkan.

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Ambasade Ujedinjene Kralјevine Velike Britanije i Sjeverne Irske u Sarajevu potpukovnik Andrew Tait Scots i gospodin Alan Talakić te izvršni oficir zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije pukovnik Samir Imširović.

Brigadir Lubenović je generala Borowna upoznao sa rezultatima koje je Operativna komanda OS BiH ostvarila u prethodnom periodu te izazovima sa kojima se komande i jedinice OK OS BiH susreću u oblastima obuke, snabdijevanja, održavanja i personalnom popunom.

Tokom susreta vođeni su razgovori o aktivnostima i težišnim zadacima OK OS BiH sa akcentom na aktivnosti koje je realizovala Batalјonska grupa lake pješadije (BGLP).

Predstavnik Ministarstva odbrane Ujedinjene Kralјevine Velike Britanije i Sjeverne Irske za zapadni Balkan general Borown se zahvalio brigadiru Lubenoviću na prijemu i pruženim informacijama. Takođe, izrazio je očekivanja za dobrom saradnjom u predstojećem periodu.

Zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Lubenović se zahvalio na saradnji i podršci koju Ministarstvo odbrane Ujedinjene Kralјevine Velike Britanije i Sjeverne Irske pruža Oružanim snagama BiH.

4 FOTO GALERIJA