Vijesti

Održan sastanak Komandanata Operativne komande OS BiH i NATO štaba u Sarajevu


Kamp Butmir, petak 15.10.2021.godine, 13,00 časova – na inicijativu komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadnog generala Eric Folkestada, u prostorijama OK OS BiH, održan je sastanak sa komandantom Operativne komande OS BiH generalmajorom Radovanom Ilićem.

Sastanku su prisustvovali pukovnik Saša Lazarević, kao i glavni podoficiri Operativne komande OS BiH OR9 Zoran Kovačević i NATO štaba u Sarajevu CSM Francis Swirko. Tema sastanka je informacija o skidanju zastava BiH i isticanju zastava iz ,,prošlih vremena,, na dijelu lokacija OS BiH, a kao primjer je navedena kasarna ,,Kozara,, u Banja Luci.

Komandant Operativne komande OS BiH general Ilić je obezbijedio fotografije sa trenutnim stanjem na lokaciji kasarna ,,Kozara,, u Banja Luci i predočio ih komandantu NATO štaba u Sarajevu generalu Folkestadu, čime je dilema otklonjena, a informacija se pokazala netačnom. General Ilić je istakao da je osnovni princip u radu Operativne komande OS BiH potpuna primjena Zakona i Pravilnika kojima su regulisani svi aspekti života i rada komandi i jedinica OK OS BiH, sa čim se apsolutno složio i general Folkestad.

3 FOTO GALERIJA