Vijesti

Radna posjeta predstavnika NATO štaba Sarajevo Operativnoj komandi OS BiH


Komandant OK OS BiH brigadni general Mirzet Lubenović primio je u radnu posjetu brigadira Bahri Yildiza, zamjenika komandanta NATO štaba Sarajevo, u utorak 20.02.2024. godine.

Prijemu su prisustvovali zamjenik komandanta OK OS BiH za operacije, brigadir Nebojša Bošnjak, zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse brigadir Martin Propadalo i savjetnik pri savjetodavnom timu NATO štaba u Sarajevu, pukovnik Phillip Stevens.

Komandant OK OS BiH, general Lubenović je upoznao brigadira Yildiza sa organizacijsko - formacijskom strukturom i razmještajem komandi i jedinica, misijom Operativne komande OS BiH, realizovanim i planiranim aktivnostima u 2024. godini, procesom humanitarnog deminiranja, te pregledom aktuelnog stanja i potreba na lokacijama u nadležnosti Operativne komande OS BiH.

Zamjenik komandant NATO štaba u Sarajevu, brigadir Yildiz se zahvalio generalu Lubenoviću na dobrodošlici i pruženim informacijama, te naglasio da će NATO štab u Sarajevu  nastaviti sa pružanjem pomoći Oružanim snagama BiH u procesu unaprjeđenja stanja na lokacijama, obuke jedinica i izgradnji i jačanju sposobnosti OS BiH.

           

Tokom susreta vođeni su razgovori o trenutnim aktivnostima komande i jedinica OK OS BiH i o dosadašnjoj međusobnoj saradnji. Komandant Operativne komande OS BiH i zamjenik komandant NATO štaba u Sarajevu su izrazili zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje i nastavkom iste u periodu koji slijedi.

3 FOTO GALERIJA