Vijesti

Posjeta zamjenika komandanta Operativne komande OS BiH za operacije međunarodnoj vježbi „Platinium Wolf 24“ R. Srbija


Zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije brigadir Nebojša Bošnjak je 20. 6. 2004. godine prisustvovao sa saradnicima na Danu visokih zvanica na međunarodnoj vježbi „Platinasti Vuk 24“, R. Srbija

Međunarodna vježba „Platinasti Vuk 24“ je održana u periodu 10-21. 6. 2024. godine u Bazi „Jug“, Bujanovac, Republika Srbija. Ova međunarodna vježba se održava svake godine počevši od 2014. godine, a u njoj OS BiH učestvuju šesti put. Ove godine na vježbi je učestvovalo osam zemalja, među njima pripadnici OS BiH, SAD, Britanija, zemalja regiona i R. Srbija kao domaćin. OS BiH je učestovovala sa jednim vodom vojne policije, dok je u vježbi sveukupno učestvovalo 579 vojnika iz devet zemalja. Svrha vježbe je bila izvođenje multilateralne, kombinovane terenske vježbe u organizaciji Vojske Srbije dizajnirane da razvije i unaprijedi spremnost te poveća interoperabilnost među partnerskim zemljama s ciljem promovisanja regionalne saradnje i stabilnosti.

Zamjenik komandanta Operativne komande OS BiH za operacije brigadir Nebojša Bošnjak je posjetio pripadnike OS BiH, uvjerio se u njihovu spremnost i odlučnost za izvršenje zadataka, te obišao smještajne uslove naše jedinice. Brigadir Bošnjak je tokom razgovora sa pripadnicima OS BiH izrazio uvjerenost u visok stepen uvježbanosti naše jedinice te im poželio dobre rezultate.

Brigadir Nebojša Bošnjak se na kraju zahvalio domaćinu na gostoprimstvu i uspješno izvedenoj vježbi. 

2 FOTO GALERIJA