Vijesti

Prijem sportista OS BiH u OK OS BiH


U Operativnoj komandi Oružanih snaga BiH 27.04.2017. godine organizovan je prijem za žensku FUTSAL ekipu OS BiH i učesnike OK OS BiH na prestižnom vojnom takmičenju „Best Warrior Competition“. Uspješne sportiste OS BiH primio je brigadni general Ivica Jerkić, zamjenik komandanta OK OS BiH za resurse.

Ženska FUTSAL ekipa OS BiH je osvojila prvo mjesto na međunarodnom revijalnom turniru u malom fudbalu za žene, koji je održan 12. aprila 2017. godine u Vojnoj akademiji u Beogradu, u Republici Srbiji.

Predstavnici OS BiH na takmičenju „Best Warrior Competition“ održanom u bazi Edgewood (Merilend, SAD), ostvarili su odlične rezultate u pojedinačnom i grupnom plasmanu.

General Jerkić je, u ime komandanta OK OS BiH general majora Dragana Vukovića, i u svoje lično ime čestitao prisutnima na izuzetnom zalaganju i ostvarenim sportskim rezultatima, čime su potvrdili svoje sposobnosti i pokazali jak sportski i takmičarski duh.

„Nastojte da se profesionalno i individualno usavršavate u Oružanim snagama BiH, jer na kraju se trud uvijek pozitivno isplati. Nadam se da ćemo se i u narednom periodu radovati vašim sportskim uspjesima. “ – istakao je general Jerkić.

Prisutne je pozdravio i glavni narednik OK OS BiH zastavnik I klase Zoran Kovačević čestitajući sportistima ostvarene rezultate i dajući punu podršku u pripremi i realizaciji budućih sportskih takmičenja.

Na kraju prijema, uspješnim sportistima OS BiH uručene su pohvale za postignute rezultate a koje će im biti sigurna motivacija za neka buduća takmičenja.

Ženska FUTSAL ekipa OS BiH:

-           potporučnik Almira Spahić,

-           vojnik I klase Dina Talić,

-           vojnik I klase Ivana Cvitković,

-           vojnik I klase Anida Smajlović,

-           vojnik I klase Ivana Bule,

-           vojnik I klase Zukan Mahira,

-           vojnik I klase Aida Budim,

-           vojnik Adelisa Selimović,

-           vojnik Mladena Vejnović,

Takmičarska ekipa OS BiH „Best Warrior Competition“:

-          potporučnik Igor Emkić,

-          zastavnik Pavle Davidović,

-          vodnik Matija Ivaković,

-          vojnik Vedad Karić

7 FOTO GALERIJA