Vijesti

Ispraćaj pripadnika OK OS BiH u penziju


Dana 04.07.2022. godine kolektiv Operativne komande OS BiH upriličio je svečani ispraćaj za 5 (pet) radnih kolega u zasluženu penziju. U penziju su ispraćeni brigadir Darko Pilipović, major Vahudin Gogić, kapetan Vlado Perić, zastavnik I klase Zoran Kovačević i stariji vodnik I klase Dragan Matić.

Ispred Operativne komande prisutnim su se obratili Zamjenik komandanta za resurse brigadni general Tomo Kolenda i VD Zemjenika komandanta za operacije brigadir Mirzet Lubenović koji su penzionisanim pripadnicima Operativne komande, pored dobrog zdravlja i lične sreće, poželili  dugo uživanje zaslužene penzije, te naglasili da odlaskom u penziju ne prestaju biti dio kolektiva i ne prestaje njihova povezanost sa kolegama i institucijom u kojoj su proveli radni vijek.

Ovo je bila prilika da se penzionisanim pripadnicima Operativne komande OS BiH uruče prigodni pokloni i izrazi zahvalnost za njihov doprinos Operativnoj komandi OS BiH i doprinos Oružanim snagama BiH u cjelini.

U svom obraćanju penzionisane kolege zahvalile su se na organizovanom ispraćaju i prigodnim poklonima, sa željom, da svi prisutni pripadnici Operativne komande OS BiH okončaju svoju profesionalnu službu časnim i dostojanstvenim odlaskom u zasluženu penziju.