Vijesti

Posjeta Vojnog atašea SAD-a u Sarajevu


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić u kampu Butmir 26.09.2022. godine je primio u nastupnu posjetu novog vojnog atašea SAD-a u Sarajevu brigadira Erica Adams sa njegovim zamjenikom majorom Timothy Speace i prevodiocem gospođom Tatjanom Guzinom.

Tokom posjete, komandant OK OS BiH, generalmajor Radovan Ilić, je upoznao  novog vojnog atašea SAD-a u Sarajevu brigadira Erica Adams sa misijom, strukturom OK OS BiH, kao i zadacima koje OK OS BiH u skladu sa svojom dodjelјenom misijom i LOZM-om izvršava. Takođe,  general Ilić, je posebno naglasio da će se u narednom periodu OS BiH suočiti sa nedostatkom obučenog pilotskog i zračno-tehničkog kadra za održavanje helikoptera, a posebno je apostrofiran nedostatak rezervnih dijelova  za motorna vozila  HMMWV.

Vojni ataše SAD-a u Sarajevu brigadir Eric  Adams  se zahvalio generalu Iliću na prijemu te tom prilikom iskazao zainteresovanost za izazove sa kojima se suočava OK OS BiH tokom realizacije zadataka, kao i mogućnosti pružanja pomoći OS SAD u prevazilaženju tih izazova.

Na kraju posjete general Ilić je zahvalio brigadiru Adamsu na posjeti te mu poželio puno uspjeha u radu na novoj dužnosti.