Vijesti

Ispraćaj pripadnika OK OS BiH u penziju


Vojni kolektiv Operativne komande OS BiH je organizovao dana 08.12.2022. godine svečani ispraćaj za radne kolega koji su penzionisani u proteklom periodu. Naime u penziju su ispraćeni pukovnik Dragan Bokić, pukovnik Stjepan Brakić, zastavnik 1. klase Luka Stanojević i stariji vodnik 1. klase Amir Šišman.

Ispred Operativne komande prisutnim su se obratili komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić i VD zemjenika komandanta za operacije brigadir Mirzet Lubenović koji su penzionisanim pripadnicima Operativne komande, pored dobrog zdravlјa i lične sreće, poželјeli  da dugo uživaju zaslužene penzije, te ovom prilikom naglasili da odlaskom u penziju ne prestaju biti dio kolektiva i ne prestaje njihova povezanost sa kolegama i institucijom u kojoj su proveli dobar dio radnog vijeka.

Ovo je bila prilika da se penzionisanim pripadnicima Operativne komande, uruče prigodni pokloni i izrazi zahvalnost za njihov doprinos radu Operativne komande OS BiH i njihov doprinos sveukupnim aktivnostima OS BiH.

U svom obraćanju penzionisane kolege zahvalile su se na organizovanom ispraćaju i prigodnim poklonima, sa želјom, da svi pripadnici Operativne komande OS BiH okončaju svoju profesionalnu vojnu službu časnim i dostojanstvenim odlaskom u zasluženu penziju.

5 FOTO GALERIJA