Vijesti

Komandant OK OS BiH organizovao prijem za najmlađe potporučnike


Komandant Operativne komande OS BiH generalmajor Radovan Ilić i njegovi najbliži saradnici primili su danas 43 potporučnika koji su raspoređeni u komande i jedinice OS BiH po završetku osnovne oficirske obuke u sastavu 9. klase oficira.

General Ilić je u svom uvodnom obraćanju upoznao mlade oficire sa misijom, organizacijom i zadacima OK OS BiH i tom prilikom posebno ukazao na njihovu ulogu u formiranje vojnih kolektiva jedinica u koje se raspoređuju na početne dužnosti oficira. Takođe, naglasio je da će rasporedom u komande i jedinice OS BiH znatno doprinijeti unapređenju procesa izvođenja obuke i posebno napomenuo da završetkom obuke u Centru za profesionalni razvoj/Komande obuke i doktrine, nije završeno njihovo profesionalno usavršavanje, dalјe moraju nastaviti profesionalni razvoj samostalnim učenjem kroz druge oblike usavršavanja.

Poželio im je dobrodošlicu u brigade, batalјone i druge jedinice OS BiH, uz poruku da se uvijek pridržavaju izreke „Čast i znanje su najjače oružje vojnika”. Čestitke za uspješno završenu obuku i dobrodošlicu u komande i jedinice, uputili su komandanti brigada i komandant Centra za obuku za operacije podrške miru i predstavili im organizaciju, misije i zadatke sastava kojim komanduju.

Najbliži saradnici generala Ilića upoznali su najmlađe oficire sa neophodnim sadržajima njihovih funkcionalnih oblasti. Mladim oficirima predočena su i prava, obaveze i zadaci koji ih očekuju po prijemu u jedinice.

Prijem za najmlađe oficire OS BiH okončan je prigodnim koktelom.

5 FOTO GALERIJA