Vijesti

Oproštajno - nastupna posjeta komandanta EUFOR-a Operativnoj komandi OS BiH


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić 16.01.2023. godine u kampu Butmir primio je u oproštajnu posjetu generalmajora Anton Wessely-ja, komandanta EUFOR-a u Bosni i Hercegovini.

Prijemu su prisustvovali i novoimenovani komandant EUFOR-a generalmajor Helmut Hebermayer i pukovnik Predrag Obrenović, lični pomoćnik komandanta OK OS BiH.

General Wessely se zahvalio Komandantu OK OS BiH na profesionalnom odnosu i saradnji tokom svih aktivnosti koje su u prethodnom periodu realizovane sa EUFOR-om. Takođe, je izrazio očekivanja da će se podrška i ostvareni nivo saradnje nastaviti i u narednom periodu, sa nastupajućim komandantom EUFOR-a.

Komandant OK OS BiH se zahvalio odlazećem komandantu EUFOR-a na ostvarenom visokom nivou saradnje između OK OS BiH i EUFOR-a. General Ilić, poželio je dobrodošlicu novoimenovanom komandantu EUFOR-a.  Upoznao je general Hebermayer-a sa misijom, organizacijom, trenutnim i narednim zadacima i aktivnostima OK OS BiH, kao i izazovima koji se postavlјaju pred pripadnike OK OS BiH u narednom periodu.

General Ilić je generalu Wessely-ju uručio prigodan poklon, poželio mu svaki lični i karijerni uspjeh, a novoimenovanom komandantu EUFOR-a poželio je nastavak dosadašnje dobre saradnje između EUFOR-a i Operativne komande OS BiH.

2 FOTO GALERIJA