Vijesti

Nastupna posjeta zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu Operativnoj komandi OS BiH


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić 17.01.2023 u kampu Butmir primio je u nastupnu posjetu novoimenovanog zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu brigadira Baver Bekiroglu (OS R.Turske).

Prijemu su prisustvovali V.D. zamjenika komandanta OK OS BiH za operacije brigadir Mirzet Lubenović, lični pomoćnik komandanta OK OS BiH pukovnik Predrag Obrenović kao i saradnici zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu.

Komandant OK OS BiH general Ilić je brigadiru Bekiroglu poželio uspjeh u vršenju dužnosti zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu, te u nastavku susreta predstavio mu misiju, organizacijsko-formacijsku strukturu OK OS BiH, trenutne i naredne aktivnosti komandi i jedinica OK OS BiH.

Tokom susreta vođeni su razgovori o dosadašnjoj saradnji OK OS BiH i NATO štaba u Sarajevu, a saradnju su ocijenili kao izuzetan doprinos razvoju OS BiH. Brigadir Bekiroglu se zahvalio generalu Iliću na gostoprimstvu i prezentovanim informacijama, te istakao da će NATO štaba u Sarajevu i dalјe nastaviti da pruža pomoć Oružanim snagama BiH u procesu obuke jedinica i izgradnji sposobnosti. Zamjenika komandanta NATO štaba u Sarajevu i komandant OK OS BiH su istakli obostrano zadovolјstvo ostvarenim nivoom saradnje i nastavkom iste u narednom periodu.

3 FOTO GALERIJA