Vijesti

Ceremonija svečanog uručenja stimulativnih mjera pripadnicima OK OS BiH


Komandant OK OS BiH generalmajor Radovan Ilić 17.01.2023. godine je organizovao u kampu Butmir svečano uručenje stimulativnih mjera nagrađenim pripadnicima OK OS BiH za postignute rezultate u radu, a povodom Dana OS BiH.

Ovo je bila jedinstvena prilika da nagrađenim pripadnicima čestita za zalaganja koja su uložili u protekloj godini. Ovom prilikom pročitana je i Naredba MO BiH o redovnom unapređenju PVL iz sastava OK OS BiH u viši čin. Nagrađenim i unapređenim pripadnicima OK OS BiH nagrade i činove je uručio general Ilić lično.

Nagrađenim pripadnicima OK OS BiH General Ilić je u svom obraćanju čestitao i naglasio da je ovo prilika da se najmarlјivijima izrazi zahvalnost za postuignute rezultate rada u toku protekle godine. Da se svim pripadnicima OK OS BiH ukaže da se rad i trud prate i vrednuju. Da oni najmarlјiviji doprinose izvanrednim rezultatima koje postižu pripadnici Operativne komande OS BiH prilikom realizacije svih aktivnosti.

Ispred nagrađenih pripadnika OK OS BiH obratio se brigadir Mirzet Lubenović. Ukazao je da su stimulativne mjere rezultat isklјučivo timskog rada svih pripadnika OK OS BiH.

6 FOTO GALERIJA