Vijesti

Komandant Operativne komande OS BiH, generalmajor Radovan Ilić službeno posjetio Grad Mostar i 1.pješadijski (gardijski) puk OS BiH


Komandant Operativne komande OS BiH, generalmajor Radovan Ilić, 09. februara 2023.godine je boravio u službenoj posjeti Gradu Mostaru i komandi 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH na lokaciji kasarne „Stanislav Baja Kraljević“ Mostar.

Generalmajor Radovan Ilić i komandant 4.pbr, brigadir Zdravko Rezo su se sastali sa Gradonačelnikom grada Mostara dr.sc Mariom Kordićem.Sastanku je prisustvovao i načelnik Odjeljenja za organizaciju, pravne poslove, opštu upravu, civilnu zaštitu i vatrogasno Grada Mostar, gospodin Predrag Šupljeglav.Tom prilikom se razgovaralo o rezultatima dosadašnje saradnje i budućim projektima civilno-vojne saradnje na području Grada Mostara. Konstatovano je da pripadnici OS BiH operativno provode zadatke iz oblasti deminiranja, inženjerijske mehanizacije, vježbi i drugih sličnih zadadata. Gradonačelnik Mostara se zahvalio na posjeti i izrazio zadovoljstvo dosadašnjom civilno vojnom saradnjom sa jedinicama brigade stacioniranim na teritoriji opštine Mostar.

Nakon posjete Gradu Mostaru, generalmajor Radovana Ilić i komandant 4.pješadijske brigade, brigadir Zdravko Rezo posjetili su komandu 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH, gdje ih je primio komandant puka, brigadir Martin Pažin i poželio dobrodošlicu. Nakon prijema upriličen je informativni brifing o stanju i aktivnostima puka, s akcentom na realizaciju godišnjeg plana aktivnosti u protekloj godini, izazovima i problemima sa kojima se komanda puka susreće. Brifingom je obuhvaćen prijedlog mjera i aktivnosti za prevazilaženje određenih problema, sažeta procjena stanja i mogućnosti za unapređenje realizacije zadataka u narednom periodu. Nakon brifinga izvršen je obilazak kruga kasarne „Stanislav Baja Kraljević“ u cilju sagledavanja stanja po pitanjima rješavanja statusa određene infrastrukture, kao i obilazak Vojnog muzeja 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH koji baštini tradiciju Hrvatskog vijeća odbrane.

General Ilić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom,uzajamnom saradnjom i postignutim rezultatima 1.pješadijskog (gardijskog) puka OS BiH i poželio uspjehe prilikom realizacije zadataka u narednom periodu.

3 FOTO GALERIJA