Vijesti

Obilježen Dan CISM-a


U parku prirode „Hutovo blato“ – Čapljina, 23. februara 2017. godine obilježen je Dan CISM, uz učešće oko 50 rekreativaca koji su se takmičili u krosu. U ime domaćina takmičenja 4. pbr prisutnim se obratio major Nenad Dragović.

Dan CISM-e svečano je otvorio u ime načelnika ZŠ OS BiH pukovnik Šaban Žunić, koji je u svom obraćanju pored riječi dobrodošlice istakao značaj CISM-e za OS BiH te naveo na kojima su velikim takmičenjima pod okriljem CISM-e učestvovali i pripadnici OS BiH. Tradicionalno, na ovoj sportskoj manifestaciji u takmičenju u krosu pored pripadnika Oružanih snaga, učestvovali su i predstavnici Trenskog ureda Jug granične policije BiH i učenici srednje škole Čapljina.

Iako je prvenstveni cilj takmičenja bilo druženje, prvo mjesto u muškoj konkurenciji zauzeo je Branimir Šatara pripadnik 6. pbr, a u ženskoj konkurenciji Amina Džehović pripadnica brigade taktičke podrške.

Svim učesnicima krosa uručene su prigodne diplome za učešće na krosu u povodu obilježavanja Dana CISM-a na nivou OS BiH.

17 FOTO GALERIJA