Vijesti

U Sarajevu završen 12. CISM Futsal kup za mir


Finalnom utakmicom reprezentacija oružanih snaga Hrvatske i Bosne i Hercegovine stavljena je tačka na dvanaesti po redu CISM Futsal kup za mir, koji je pod pokroviteljstvom Međunarodnog komiteta za vojni sport (CISM) održan od 27. do 30. septembra 2021. godine u Sarajevu.

Domaćini su ove godine bili Ministarstvo odbrane i Oružane snage Bosne i Hercegovine, a učešće na ovom turniru uzele su i reprezentacije oružanih snaga Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije. Reprezentacije su među sobom odmjeravale snage tokom četiri takmičarska dana, a trijumfovala je ekipa Bosne i Hercegovine koja je u finalu pobijedila Hrvatsku rezultatom 4:0. Treće mjesto zauzela je ekipa Srbije koja je u utakmici za treće mjesto slavila nad Slovenijom rezultatom 6:3.


CISM je međunarodna sportska asocijacija sastavljena od oružanih snaga zemalja članica, koja je otvorena prema oružanim snagama svih država. Osnovana je 18. februara 1948. u Nici u Francuskoj, i jedna je od najvećih multidisciplinarnih organizacija u svijetu. Njen cilj je promocija sportskih aktivnosti i fizičke edukacije između oružanih snaga, kao sredstvo za jačanje mira u svijetu.

11 FOTO GALERIJA