Vijesti

Završen turnir u malom fudbalu na nivou OS BiH


Na lokaciji kasartne „Dubrave“ Živinice, dana 12. aprila 2018. godine završen je turnir u malom fudbalu - Oružanih snaga BiH. Turnir je realizovan u periodu od 10.-12. aprila 2018. godine.

Primarni cilj ovog takmičenja bio je odabir fudbalera koji će predstavljati OS BiH prigodom regionalnog takmičenja u (futsal), koje će se održati u maju ove godine u Crnoj Gori. Natjecanje je proteklo u fer i korektnoj igri.

Titulu najbolje ekipe u disciplini „Mali fudbal“ u Oružanim snagama BiH, osvojila je 5.pbr. Drugo mjesto osvojila je ekipa brigade taktičke podrške, dok je treće mjesto osvojila ekipa Komande logistike.

Za najboljeg fudbalera proglašen razvodnik Borislav Otović iz ekipe brTP, najbolji strijelac je kaplar Mladen Čećura iz ekipe 5.pbr, sa ukupno postignutih 8 golova. Najbolji golman je razvodnik Matej Lukić iz ekipe 5.pbr.

Diplome i pehare za tri prvoplasirane ekipe kao i za najboljeg igrača, golmana i strijelca uručio je Načelnik odjeljenja za sport ZŠ OS BiH pukovnik Džemo Rahimić i NŠ 5.pbr pukovnik Goran Branković, čijim je obraćanjem postrojenim ekipama natjecanje u „Malom nogometu“ na nivou OS BiH za 2018. godinu je završeno.

14 FOTO GALERIJA