Vijesti

Takmičenje u streljaštvu u povodu obilježavanja 1. Decembra Dana OS BiH


Povodom obilježavanja 15. godišnjice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, 5. novembra 2020. godine, na lokaciji Centra za osnovnu obuku (COO), realizovano je sportsko takmičenje u streljaštvu - disciplina pištolj.

Oružane snage Bosne i Hercegovine, 1. decembra 2020. godine, obilježavaju 15. godišnjicu svog osnivanja. Povodom toga, upriličeno je niz aktivnosti u okviru čega je 5. novembra 2020. godine na lokaciji kasarne „Zaim Imamović“ u Pazariću, organizovano takmičenje u streljaštvu – disciplina pištolj (CZ 999).

Na takmičenju učešće je uzelo 7 ekipa i to pripadnici Ministarstva sigurnosti BiH, Granične policije BiH, Državne agencija za istrage i zaštitu (SIPA), Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH, MUP-a Kantona Sarajevo, Centara javne sigurnosti Istočno Sarajevo, kao i ekipa Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Nakon intoniranja državne himne, prisutnima se obratio komandant COO pukovnik Alem Kaplan koji je izrazio dobrodošlicu svim takmičarima i sportskim ekipama iz sigurnosnih agencija u BiH i OS BiH, dao kratki osvrt na misiju, ulogu  i aktivnosti COO u sistemu odbrane, upotrebi LPO i strelišta od strane sigurnosnih agencija u BiH, te poželio uspjeh u takmičenju svim ekipama i pojedincima.

U ime Zajedničkog štaba OS BiH, prisutnima se obratio brigadir Kemal Suljević koji je ovom prilikom istakao da je streljaštvo sport koji zahtjeva preciznost, smirenost i dobar vid, te da predstavlja „kralja vojnih sportova“. Brigadir Suljević je poželio sreću i uspjeh svim takmičarima i zahvalio se svim sigurnosnim agencijama na saradnji koju ostvaruju sa OS BiH u cilju izgradnje što kvalitetnijeg sigurnosnog i odbrambenog sistema u BiH.

U ekipnoj konkurenciji najbolje rezultate na ovom sportskom takmičenju ostvarila je ekipa Oružanih snaga BiH, drugi rezultat ostvarila je prva ekipa SIPA-e, a treći rezultat ostvarili su pripadnici druge ekipe SIPA-e. Najboljim ekipama su dodijeljeni pehari i diplome.

U pojedinačnoj konkurenciji najbolje rezultate na ovom sportskom takmičenju i zlatnu medalju ostvario je  pripadnik OS BiH pukovnik Emil Knih, drugo mjesto je također zauzeo pripadnik OS BiH stariji vodnik Miodrag Kapor, dok je treće mjesto zauzeo je pripadnik SIPA-e Mersid Bulbulušić.

Realizacijom predmetnog takmičenja Oružane snage BiH uspostavljaju bolju koordinaciju i saradnju sa sigurnosnim agencijama u BiH, te doprinose podizanju spremnosti odbrambenih i sigurnosnih agencija za izvršenje svoje misije.

10 FOTO GALERIJA