Vijesti

Posjeta ženske fudbalske reprezentacije Ujedinjenom Kraljevstvu


Ženska fudbalska reprezentacija Oružanih snaga BiH realizovala je uspješnu posjetu Ujedinjenom Kraljevstvu od 4. do 10. marta 2024. godine.

Kroz niz aktivnosti, tim je odigrao prijateljsku utakmicu s omladinskim ženskim timom Porsmuntha, na terenu susreo s ženskim timom Kopnenih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, te učestvovao u sportskim radionicama i interaktivnim sesijama o vojnom životu i mogućnostima za razvoj karijere.

Osim sportskih dešavanja, reprezentacija je obišla kulturne i historijske znamenitosti Ujedinjenog Kraljevstva, uključujući grad London i nacionalni fudbalski centar St George's Park. Posebno treba istaknuti prijem u ambasadi Bosne i Hercegovine u Londonu, kao i seriju sastanaka predstavnika Oružanih snaga BiH s predstavnicima Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva, fokusiranih na razvoj saradnje u oblasti sporta.

Ovi sportski događaji nadmašuju sportski nivo, šaljući snažnu poruku uspješne saradnje između oružanih snaga dviju zemalja, stvarajući temelje za jačanje veza i partnerstva. 

Sveukupna posjeta realizovala se uz podršku britanske ambasade u Bosni i Hercegovini. 

4 FOTO GALERIJA