U FOKUSU

Memorijalni turnir „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“


Povodom obilježavanja četvrte godišnjice od ubistva pripadnika Oružanih snaga BiH kaplara Nedeljka Radića i vojnika I klase Armina Salkića, u kasarni OS BiH „Rajlovac“ je održan Memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“. Nedeljko Radić i Armin Salkić, pripadnici Bataljona vojne policije, ubijeni su u terorističkom napadu 18. novembra 2015. godine u blizini kasarne u Rajlovcu.

Ovogodišnji memorijalni turnir otvorio je komandant Brigade taktičke podrške brigadir Mirzet Lubenović, prilikom čega je zahvalio svim prisutnima koji su došli da svojim učešćem daju svoj doprinos realizaciji turnira. „Ovaj Memorijalni turnir održavamo da otmemo iz zaborava naša dva časna, poštena i profesionalna pripadnika OS BiH.“- dodao je brigadir Lubenović.

Za porodice Radić i Salkić nenadoknadiv je gubitak njihovih najmilijih, a ovaj turnir ostaje znak sjećanja na Nedeljka i Armina, pripadnike OS BiH za koje su sve kolege i starješine imali samo riječi hvale.                   

U Memorijalnom turniru „Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“ učestvovale su četiri ekipe: Bataljona vojne policije, općine Vitez, općine Nevesinje i SIPA-e.

Početni udarac na terenu izvela je kćerka pokojnog Nedeljka Radića i time je simbolično otpočeo turnir.

Nakon razigravanja u utakmicama za plasman poredak je bio sljedeći:

1.      Bataljon vojne policije,

2.      SIPA,

3.      općina Vitez i

4.      općina Nevesinje.

Nakon odigranih utakmica i dodjele pehara, četvrti Memorijalni turnir u malom fudbalu “Igrajmo za Nedeljka Radića i Armina Salkića“ je zatvorio komandant Brigade taktičke podrške brigadir Mirzet Lubenović.

13 FOTO GALERIJA