U FOKUSU

Početak takmičenja u atletici na nivou OS BiH


Svečanom ceremonijom i postrojavanjem jedinica u Komandi za obuku i doktrinu u kasarni “Travnik” u Travniku, 31.05.2016. godine, obilježen je početak takmičenja u atletici na nivou OS BiH.

Tim povodom, u ime komandanta KP OS BiH general majora Huseina Tursunovića i u svoje lično ime, obratio se načelnik Odjeljenja za personal KP OS BiH brigadir Sejad Zukić. Svojim obraćanjem, poželio je dobrodošlicu svim takmičarima i učesnicima na atletskom prvenstvu na nivou OS BiH, te izrazio nadu da će takmičenje proteći u sportskom duhu i fer-play nadmetanju.


Komandant Komande za obuku i doktrinu brigadir Ilija Petrović, takođe se obratio svim takmičarima, zaželio im dobrodošlicu i ugodan boravak na lokaciji. Unaprijed je čestitao svim takmičarima “Vi ne predstavljate samo sebe, nego jedinice iz kojih dolazite i treba da budete ponosni, jer ste odabrani da to i učinite”. Takođe je rekao kako se nada da će se ovim takmičenjem postići, ne samo najbolji rezultati , nego i spoj vještina, snage uma i izdržljivosti, čime nas to neće učiniti samo jačim čovjekom, nego i boljim vojnicima uopšte. Obraćanje je završio sa izjavom da Komanda za obuku i doktrinu, stoji na raspolaganju za sve zahtjeve i potrebe takmičara tokom boravka na lokaciji, čime je prvenstvo u atletici proglasio otvorenim.


Prvog dana, takmičenje je održano u tri discipline i to: trčanje na 100 i 800 m i skok u dalj za muškarce i žene, dok su za 01.06.2016. godine predviđene discipline trčanje na 1500 m i bacanje kugle u obje kategorije, čime će atletsko prvenstvo biti i završeno.