Vijesti

Okrugli sto Vojno-diplomatskih predstavnika i ZŠ OS BiH


Zajednički štab OS BiH u Domu OS BiH 14.12.2017. godine u sklopu redovnih aktivnosti saradnje s Asocijacijom vojno-diplomatskih predstavnika akreditovanih u BiH organizovao je okrugli sto s informativnim brifingom na temu “Aktivnosti i izazovi OS BiH u 2017. godini“.

Domaćin okruglog stola bio je načelnik ZŠ OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč, sa svojim zamjenicima generalmajorima Mirkom Tepšićem i Senadom Mašovićem, na kojem je bio prisutan veliki broj rezidentnih i nerezidentnih vojno-diplomatskih predstavnika.

Na samom početku prisutne je pozdravio načelnik Zajedničkog štaba OS BiH generalpukovnik Anto Jeleč i tom prilikom prezentovao ciljeve i načine provođenja ove aktivnosti.

U svom obraćanju general Jeleč je istakao predan i profesionalan rad vojno-diplomatskih predstavnika u Bosni i Hercegovini i pohvalio dostignuti stepen bilateralne saradnje u oblasti odbrane između Bosne i Hercegovine i zemalja koje predstavljaju.

Također, general Jeleč izrazio je nadu i očekivanje da će međunarodna zajednica kroz angažman njenih vojno-diplomatskih predstavnika koordiniranim djelovanjem na polju implementacije zadataka planiranih kroz programe bilateralne saradnje biti prisutna i u periodu ispred nas, te da će se kroz sinergijsko djelovanje udružiti i usmjeriti programi podrške i pomoći OS BiH.

Zamjenik doajena Asocijacije VDP-a akreditovanih u BiH brigadir Žarko Henigman zahvalio se na organizaciji ovog brifinga i izrazio nadu za nastavak uspješne saradnje u 2018. godini.

U nastavku realizovanja Plana informativnog brifinga predstavnici Zajedničkog štaba OS BiH pripremili su i realizovali informativni brifing o radu ZŠ OS BiH u 2017. godini.

12 FOTO GALERIJA