Vijesti

Načelnik štaba EUFOR-a posjetio ZŠ BiH


Delegacija Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, brigadni generali Ivica Jerkić, Gojko Knežević i Marko Stojčić, primilo je 18.04.2018.godine u oproštajni posjet načelnika štaba EUFOR-a brigadnog generala Józsefa Szpisjáka.

Tom prilikom, delegacija OS BiH zajednički se zahvalilo generalu Szpisjáku na izuzetnoj saradnji u protekloj godini, istaknuvši kako je bilo uistinu zadovoljstvo surađivati s njim.

General Szpisják se zahvalio na prijemu te naglasio da je u mandatu provedenom u Bosni i Hercegovini ostvario izuzetnu saradnju s Oružanim snagama BiH, kao i da mu je bilo zadovoljstvo sarađivati s generalima i drugim pripadnicima OS BiH tokom zajedničkih vježbi i drugih značajnih aktivnosti.

U zajedničkim razgovorima konstatirano je zadovoljstvo do sada ostvarenim rezultatima i realizanim aktivnostima podršci jačanju kapaciteta obuke OS BiH kao i realizaciji planova zajedničke obuke OS BiH i EUFOR-a.

Na kraju posjete izvršena je obostrana razmjena pokolona a generali OS BiH su poželili generalu Spišjaku sve najbolje kako u nastavku profesionalne vojne karijere tako i u privatnom životu.

7 FOTO GALERIJA