Vijesti

Oproštajna posjeta Vojnog atašea SAD u BiH ZŠ OS BiH


Zamjenik načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajor Ivica Jerkić, 15. juna 2018. godine primio je u oproštajnu posjetu vojnog atašea SAD u BiH brigadira Marka Karasa. Ovom prilikom brigadir Karas predstavio je brigadira Michaela Tarquinto-a koji će ga uskoro zamijeniti na dužnosti vojnog atašea SAD u BiH

Tokom posjete, razgovarano je o dosadašnjoj saradnji OS BiH i OS SAD u proteklom periodu. Tom prigodom, general Jerkić se zahvalio na pomoći koju SAD pružaju OS BiH, a posebno je izrazio zadovoljstvo osobnim doprinosom brigadira Karasa tokom obavljanja dužnosti vojnog atašea u BiH.

Brigadir Mark Karas srdačno se zahvalio na dosadašnjoj saradnji i poželio generalu Jerkiću i OS BiH uspješno izvršenje misije i zadataka OS BiH, nastavak procesa reforme kao i izgradnje i jačanja operativnih sposobnosti i kapaciteta OS BiH.

Na kraju posjete, general Jerkić uručio je prigodan poklon brigadiru Karasu, kao znak zahvalnosti OS BiH za njegov angažman u BiH u proteklom periodu i poželio mu uspjeh u daljem profesionalnom životu i radu.

2 FOTO GALERIJA