Vijesti

Realizacija Instruktorskog kursa „Planinarske tehnike spašavanja“


Pripadnici OS BiH u saradnji sa MTT EUFOR-a u periodu od 3. do 12. septembra 2018. godine na području Grada Banja Luka i u kasarni “Kozara“ Banja Luka realizovali su Instruktorski kurs „Planinarske tehnike spašavanja“.

Navedenom kursu prisustvovalo je 14 pripadnika OS BiH polaznika kursa, 7 pripadnika OS R Austrije u ulozi instruktora te 2 pripadnika OS Italije kao posmatrača.

Svim polaznicima kursa koji su uspješno završili ovu zahtjevnu obuku uručen je certifikat o uspješno završenom kursu. Pored navedenog, osmorici pripadnika OS BiH polaznika obuke uručen je i certifikat instruktora u oblasti planinarskih tehnika spašavanja.

Komandant 6.pbr brigadir Radovan Jović na zatvaranju kursa obratio se svim učesnicima i polaznicima kursa čestitao na profesionalnom zalaganju i postignutim rezultatima te je ovom prilikom instruktorima kursa uručio prigodne poklone.

Predstavnici OS Austrije (instruktori) su izrazili zadovoljstvo saradnjom sa pripadnicima OS BiH, a posebno pripadnicima Izviđačke čete/6.pbr koja je pružala logističku i ostalu podršku neophodnu za neometanu realizaciju navedenog kursa.

Komandant 6.pbr zahvalio se pripadnicima OS Austrije na uloženom trudu i vremenu koje su proveli u obučavanju pripadnika OS BiH, i izrazio nadu da će certifikovani instruktori OS BiH nastaviti sa obučavanjem personala u svojim matičnim jedinicama.

10 FOTO GALERIJA