Vijesti

Zaključen događaj M2M „SPP1901265ICE Information assurance (IA): Data encrypt“, Sarajevo, 18. – 22.02.2019. godine


M2M „SPP1901265ICE Information assurance (IA): Data encrypt“ završen je 21.02.2019. godine. Na zatvaranju su pored polaznika iz OS BiH i predstavnika iz MDNG (United States Maryland) prisustvovali pomoćnik ministra odbrane BiH Sektor K4UI gdin. Belmir Agić, načelnik Uprave za komunikacije i informatičke sisteme ZŠ OS BiH brigadir Željko Drljača i predstavnik ODC - Sarajevo MAJ Harrison C. Bittenbender.

Prilikom ceremonije zatvaranja brigadir Željko Drljača, u svom obraćanju, istakao je važnost ovog načina saradnje između NG Merilenda, SAD i OS BiH na polju razmjene iskustava i znanja što će unaprijediti stanje u MO i OS BiH po ovim temama. Potvrđeno je opredjeljenje MO i OS BiH u smislu potrebe nastavka i intenziviranja aktivne saradnje u cilju podizanja nivoa sigurnosti i zaštite informacija u sajber prostoru kao i pomoć MO i OS BiH u dostizanju potrebnih standarda na polju zaštite informacija od prijetnji iz sajber domena. Svim učesnicima navedenog događaja uručeni su certifikati iz oblasti zaštite informacija i sajber sigurnosti.

U cilju buduće saradnje, ODC Tim – Sarajevo, prezentovao je poziv MDNG (United States Maryland) upućen MO i OS BiH za prisustvo A5+ Sajber forumu, koji će se održati od 24. – 26.04.2019.godine u Merilend-u, SAD.

8 FOTO GALERIJA