Vijesti

Realizovan M2M događaj iz oblasti civilno-vojne saradnje


U Republici Sloveniji od 15. do 18.04.2019. godine realizovan je događaj iz oblasti civilno-vojne saradnje pod nazivom “CIMIC/DOMOPS Workshop” na kome su učešće uzeli i pripadnici OS BiH.

U skladu s Planom događaja M2M za 2019. godinu, Memoranduma o razumijevanju Ministarstva odbrane BiH i Nacionalne garde Maryland, u Ljubljani, R. Slovenija od 15. do 18.04.2019. godine, pripadnicima OS BiH omogućeno je prisustvo događaju iz oblasti civilno-vojne saradnje pod nazivom “CIMIC/DOMOPS Workshop”. Pored pripadnika OS BiH navedenom događaju iz BiH prisustvovali su predstavnici ministarstva sigurnosti BiH i entitetskih civilnih zaštita.

Događaj je realizovan u organizaciji Civilne zaštite R. Slovenije, u saradnji s predstavnicima Nacionalne garde Colorado.

Događaju su pored predstavnika iz Bosne i Hercegovine prisustvovali predstavnici Nacionalne garde iz Marylanda, Austrije, Hrvatske, Kosova i Makedonije.

Cilj navedene aktivnosti bio je razmjena iskustava i upravljanje kriznim situacijama tokom poplava, preduzimanje preventivnih radnji i koordinacija između država i nadležnih agencija.

Zahvaljujući izuzetno profesionalnom angažovanju organizatora i učesnika koji su pokazali visok stepen motivisanosti, u potpunosti su postignuti planirani ciljevi navedenog događaja.

5 FOTO GALERIJA