Vijesti

Načelnik Zajedničkog štaba generalpukovnik Senad Mašović primio delegaciju Nacionalnog odbrambenog univerziteta iz Pakistana


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović primio je 22. aprila 2019. godine u Domu OS BiH u Sarajevu delegaciju Nacionalnog odbrambenog univerziteta Islamske Republike Pakistan koju je predvodio generalpukovnik Aamer Riaz.

Delegaciju, koja boravi u višednevnoj posjeti Bosni i Hercegovini, general Mašović je pozdravio u ime ZŠ OS BiH i svoje lično ime, izrazivši dobrodošlicu i zadovoljstvo “što je visoka delegacija ove prijateljske zemlje izabrala da u okviru svog putovanja posjeti BiH“.

Ispred gostiju i polaznika Ratnog koledža Oružanih snaga Pakistana skupu se obratio predsjednik ove visokoškolske institucije generalpukovnik Aamer Riaz zahvalivši se na srdačnom gostoprimstvu, uz zadovoljstvo što  posjeta pored radnog ima i kulturno-historijski karakter. 

Za goste je upriličen informativni brifing tokom kojeg su prezentovane težišne aktivnosti koje realizuju OS BiH, kao i planovi za naredni period.

Planirano je da visoka vojna delegacija iz Pakistana narednih dana posjeti Operativnu komandu OS BiH i Centar za operacije podrške miru OS BiH (PSOTC) na Butmiru gdje će biti upoznati sa aktivnostima ovoga Centra.

Planirana je i posjeta i obilazak objekta D-0 u Konjicu te preduzeća namjenske industrije “Igman” d.d. iz Konjica. 

U okviru plana studijskog putovanja gostima će biti organizovan i obilazak kulturno-historijskih znamenitosti grada Sarajeva.

11 FOTO GALERIJA