Vijesti

General Mašović primio ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hani bin Abdullaha Mominaha


Načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović primio je 24. aprila 2019. godine u službenu posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u Bosni i Hercegovini NJ.E. Hani bin Abdullaha Mominaha.

Tokom susreta, General Mašović se zahvalio na kontinuiranoj pomoći i podršci koju Kraljevine Saudijske Arabije pruža Oružanim snagama BiH. General je izrazio nadu i uvjerenje za nastavak, proširenje i unapređenje uspješne saradnje, u okviru nastavka pružanja pomoći u realizaciji planova modernizacije i opremanja Oružanih snaga BiH.

Ambasador Mominah se zahvalio generalu Mašoviću na prijemu, te istakao da će Kraljevina Saudijske Arabije nastaviti pružati pomoć Oružanim snagama BiH u oblastima i segmentima gdje ta pomoć bude potrebna, čestitajući generalu Mašoviću na rezultatima koje OS BiH postižu kako u zemlji tako i u inostranstvu.

Između ostalog, tokom ovog susreta istaknuti su brojni važni projekti podržani od strane ove prijateljske zemlje, kao što su: podrška projektima rješavanja viškova naoružanja i municije u BiH i stvaranju uslova za bolju sigurnost skladišta naoružanja i municije, brojnim donacijama vojne opreme, ali i pomoći na drugim zajednički realizovanim projektima.

Na kraju sastanka general Mašović i ambasador Mominah izrazili su nadu da će se uspješna vojna saradnja dvije prijateljske zemlje nastaviti i dodatno proširiti u budućnosti.

6 FOTO GALERIJA