Vijesti

Prijem povodom unaprijeđenja oficira MO i ZŠ OS BiH


Prijem za dvadeset oficira Oružanih snaga BiH, iz sastava Ministarstva odbrane BiH i Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, koji su unaprijeđeni u viši čin, održan je 18. juna 2019.godine u Domu OS BiH u Sarajevu.

Unaprijeđenim oficirima činove je uručio zamjenik načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH za resurse generalmajor Gojko Knežević, uz čestitke zamjenika načelnika ZŠ OS BiH za operacije generalmajora Ivice Jerkića, te predstavnika Sektora za upravljanje personalom MO BiH Enesa Hadrovića.  

General Knežević je ovom prilikom govorio o značaju unaprijeđenja u vojnoj profesiji odnosno važnosti ovog događaja u napredovanju svakog pripadnika OS BiH.   

Izrazio je očekivanja da će unaprijeđeni oficiri pokazati daljni napredak i nastavak obavljanja profesionalnih dužnosti, te da će u budućnosti pokazati još bolje rezultate.  

General Knežević je svim unaprijeđenim oficirima poželio puno lične, porodične i profesionalne sreće u narednom periodu.

Također, u ime Ministarstva odbrane BiH, uspjeh u budućem radu poželio je u prigodnom obraćanju Enes Hadrović.

U ime unaprijeđenih oficira skupu se obratio brigadir Miroslav Šukalo, koji se zahvalio na prijemu, a unaprijeđenim kolegama poželio puno uspjeha u daljnjem radu.

Prijemu je prisustvovao i načelnik Uprave za personal ZŠ OS BiH brigadir Zoran Duspara.

14 FOTO GALERIJA