Vijesti

Promocija operativnih sposobnosti OS BiH i Dan otvorenih vrata u kasarni „Kozara“ u Banja Luci povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Povodom obilježavanja 14.godišnjice formiranja Oružanih snaga BiH, 14. novembra 2019.godine u kasarni „Kozara“ u Banja Luci, realizovana je aktivnost Dana otvorenih vrata i prikaz operativnih sposobnosti OS BiH za učenike osnovnih škola i dječijih vrtića sa područja Grada Banja Luke.

Komandant 6.pbr, brigadir Radovan Jović, kao domaćin aktivnosti na lokaciji kasarne „Kozara“ svim prisutnima se zahvalio na posjeti te im izrazio riječi dobrodošlice.

 U realizaciji pomenutih aktivnosti, pored pripadnika komande 6.pbr, aktivno učešće su uzeli pripadnici brigade ZS i PZO, brigade Taktičke podrške kao i pripadnici iz sastava komande i jednica KP OS BiH.

Cilj ovih aktivnosti je bio da se posjetiocima prikaže dio naoružanja i vojne opreme koju pripadnici OS BiH svakodnevno koriste u izvršavanju svojih redovnih zadataka. Pripadnici OS BiH iskoristili su ovu priliku da na najbolji način predstave Oružane snage BiH. Tako su prisutnima kroz Taktičko-tehnički zbor koji je organizovan kroz nekoliko radnih tačaka, prezentovani dijelovi naoružanja i opreme na upotrebi u OS BiH kao i operativne sposobnosti dijela jedinica OS BiH.

18 FOTO GALERIJA