Vijesti

Dan otvorenih vrata u kasarni „Zdravko Čelar“ Derventa povodom obilježavanja 1. decembra - Dana Oružanih snaga Bosne i Hercegovine


Oko 300 građana Dervente i okoline, uglavnom djece i omladine, 14.11.2019. godine posjetilo je kasarnu „Zdravko Čelar“ u Derventi, u okviru manifestacije „Dan otvorenih vrata“.

Dan otvorenih vrata se već tradicionalno svake godine održava u organizaciji Inžinjerijskog bataljona brTP, te je i ove godine naišao na veliko interesovanje od strane srednjih i osnovnih škola na ovom području.

Inžinjerijski bataljon, kao nosilac aktivnosti, posjetiocima je prikazao sredstva iz sastava svoje jedinice. Tokom prezentovanja tehničkih karakteristika sredstava predočene su i mogućnosti korištenja istih u slučaju pomoći civilnom stanovništvu prilikom vremenskih i drugih nepogoda. Oni najmlađi, i ovog puta su bili najdraži i najzahtjevniji gosti koji su od pripadnika Inžinjerijskog bataljona zahtijevali objašnjenja do najsitnijih detalja o tehničkim karakteristikama i načinu upotrebe sredstava.

Pozivu za učešće u ovoj manifestaciji su se odazvali i pripadnici Deminerskog bataljona brTP, Vatrogasne jedinice iz Dervente, kao i pripadnici MUP-a Republike Srpske. Svi učesnici su imali posebno interesantan program što je znatno doprinijelo kvalitetu aktivnosti.

Program je ove godine bio veoma atraktivan, gdje su posjetioci mogli da vide pripadnike Inžinjerijskog bataljona u akciji spuštanja niz zid zgrade, pripadnike Deminerskog bataljona u pronalaženju mina pomoću dresiranih pasa, kao i u upotrebi robota u operacijama uklanjanja eksplozivnih sredstava.

Još jedan detalj manifestacije koji je obradovao goste, prevashodno one najmlađe, bilo je i posluženje toplog napitka u vidu vojničkog čaja.

7 FOTO GALERIJA