Vijesti

Godišnja konferencija o obuci Oružanih snaga Bosne i Hercegovine za 2019. godinu


U Domu Oružanih snaga BiH u Sarajevu danas 25. februara 2020. godine održava se Godišnja konferencija o obuci OS BiH za 2019. godinu.
Na konferenciji se prezentuju teme o edukaciji, realizovanoj obuci komandi i jedinica OS BiH tokom 2019. godine, kao i problemima i izazovima sa kojima se komande i jedinice OS BiH suočavaju tokom realizovanih planskih aktivnosti obuke, a sve u cilju unapređenja planiranja, izvođenja, standardizacije, ocjenjivanja i daljeg razvoja sistema upravljanja obukom i edukacijom u Oružanim snagama BiH.Konferenciji prisustvuju najviši predstavnici Ministarstva odbrane BiH i Oružanih snaga BiH, te predstavnici NATO Štaba u Sarajevu i EUFOR-a.

Tom prilikom, između ostalog, bit će razmatrane sljedeće teme: „Obuka borbenih jedinica i jednica borbene podrške-realizovana obuka i prijedlozi za poboljšanje“, „Koncept operativne sposobnosti i proces ocjenjivanja deklarisanih jedinica OS BiH“, „Institucionalna obuka u OS BiH“, „Resursi za podršku obuke“, „Međunarodna takmičenja pripadnika OS BiH u vojničkim disciplinama“, „Moduliranje specijalističke obuke u OS BiH“, Međunarodne vježbe, programi međunarodne saradnje i obuka sa EUFOR-om“, „Plan obuke OS BiH 2021-2023“ i druge.Povodom Godišnje konferencije o obuci OS BiH za 2019. godinu, predstavnicima medija obratio se načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH generalpukovnik Senad Mašović.   

VIDEO - Izjavu za medije o Konferenciji za obuku pogledajte klikom OVDJE

13 FOTO GALERIJA